GLASSREKKVERK

MED STOLPER ELLER STOLPEFRITT – KLART ELLER FROSTET GLASS – MED ELLER UTEN TOPPREKKE 

Vi tilbyr glassrekkverk for innendørs og utendørs bruk, med stolper eller stolpefritt!

Med stolper:
Dette er et tidløst men moderne glassrekkverk i syrefast stål (AISI 316) med påsatte glassholdere. Rekkverket krevet lite vedlikehold og holder seg pent i mange år.

Variasjonsmuligheter
Glassrekkverket kan du tilpasse etter eget ønske. Runde 42,4mm eller firkantede 40x40mm stolper. Med eller uten topprekke/overligger. Topp eller side-/frontmontert. Klart, sotet, frostet eller farget glass. Du kan også velge å få pulverlakkert dine stolper i valgfri RAL farge. Muligheten er mange.

Glass
Glasset som leveres med rekkverket er 8,76mm eller 12,76mm herdet og laminert sikkerhetsglass med polerte kanter og stukede hjørner. Laminert betyr at det er to glass som limes sammen med en PCB folie. Herdeprosessen sørger for at glasset får et bruddmønster som ikke fører til personskade og lamineringen holder glasset sammen ved knusing.

Stolpefritt:
Med stolpefritt glassrekkverk er det ingenting som forstyrrer utsikten. Finnes i både toppmontert og sidemontert utførelse, med flere valg på topprekker.

  • Justerbart pakningssett
  • Testet for 1,5kN linjelast
  • Lagerførte glass i flere bredder
  • Kan pulverlakkeres i ønsket RAL Farge.
  • Kan leveres med ferdig 90° hjørner
  • Kan leveres pre-fab (ferdig kappet/gjæret)

Variasjonsmuligheter

Comenza stolpefritt rekkverk finnes i både topp- og sidemontert utgave. Vi har 4 typer bunnskinner som tilfredsstiller de fleste behov. Du kan få syrefast rund håndrekke, en u-profil i aluminium eller uten håndrekke.


Glass

Glasset som leveres med rekkverket er 17,52mm eller 21,52mm herdet og laminert sikkerhetsglass med polerte kanter og stukede hjørner. Høyden på rekkverket avgjør tykkelsen på glasset. Laminert betyr at det er to glass som limes sammen med en PCB folie. Herdeprosessen sørger for at glasset får et bruddmønster som ikke fører til personskade og lamineringen holder glasset sammen ved knusing.

Kombiner med PVC-gjerder

Vi kan også tilby glassmoduler ifm PVC-gjerder og levegger. Ta kontakt, så finner vi en løsning 🙂

p

Krav til glasrekkverk

Glass i rekkverk som skal monteres mer enn 50 cm over bakken må som et minimum være laminert.

Et laminert glass kan sprekke, men holder seg sammen av folien som ligger mellom glassene.

Glass i rekkverk som skal monteres mindre enn 50 cm over bakken må som et minimum være herdet.

Et herdet glass som knuser blir til små grusliknende biter noe som reduserer risikoen for kuttskader sammenliknet med vanlig glass.

For glassrekkverk med håndløper er minstekravet 8,76 mm laminert glass. Dette fordi håndløperen vil ta det meste av lasten ved sammenstøt og hindre at du faller ned fra balkongen.

For glassrekkverk uten håndløper er minstekravet 12,76 mm. herdet og laminert glass. Sprekker glasset vil du fortsatt være sikret mot fall.

Det er altså spesifikke krav til type laminat, tykkelse og dimensjon på sikkerhetsglassene avhengig av type rekkverk, bruk og plassering.